Coș

Produse

Returul produselor comandate online

Stimati Cumparatori,

In temeiul OUG 34/2014, daca nu sunteti pe deplin multumiti de performantele sau caracteristicile produsului achizitionat prin magazinul online www.baduc.ro, il puteti returna la zona comerciala din care a fost livrat, in termen de maximum 30 zile calendaristice de la primire, conform regulilor de retur de mai jos.

Prin solicitarea returului, clientul declara ca a luat la cunostinta conditiile prezentului regulament si este de acord in totalitate cu acestea.

Dreptul Consumatorului de a se retrage din contract

Consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage din contractul la distanta, fara sa justifice decizia de retragere si fara sa suporte alte costuri decât cele prevăzute la paragraful “Obligatiile Consumatorului in cazul retragerii”.

Perioada de retragere expira în termen de 14 zile calendaristice calculate din ziua in care Consumatorul sau o terta parte, indicata de Consumator, a semnat pentru primirea produselor.

In cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, BADUC prelungeste termenul in mod corespunzator.

Partile contractante isi indeplinesc obligatiile contractuale pe parcursul perioadei de retragere conform prevederilor OUG 34/2014.

Exercitarea dreptului de retragere

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul trebuie sa informeze BADUC cu privire la decizia sa de retragere din contract, prin completarea si transmiterea formularului de retragere existent pe site www.baduc.ro. BADUC va confirma Consumatorului, fără întârziere, primirea formularului de retragere.

Sarcina probei privind exercitarea dreptului de retragere revine Consumatorului.

Obligatiile BADUC in cazul retragerii

BADUC ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care este informat de catre Consumator asupra deciziei de retragere din contract. Rambursarea se va efectua dupa data receptionarii produselor returnate de Consumator.

BADUC ramburseaza sumele folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata.

BADUC nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care Consumatorul a ales, în mod explicit, un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita.

Obligatiile Consumatorului in cazul retragerii

Consumatorul returneaza produsele la adresa zonei comerciale din care au fost livrate (indicata pe factura), fara intarziere nejustificata, in termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care acesta a comunicat decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise inapoi de Consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Produsele se returneaza in ambalajul original, insotite de factura fiscala si/sau bonul fiscal de achizitie, precum si documentatia aferenta  (fise tehnice, manuale de utilizare, documentatie tehnica, certificate de garantie, declaratii de performanta / conformitate).

Consumatorul suporta costurile directe legate de returnarea produselor, diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor precum si costurile suplimentare de livrare in cazul in care Consumatorul a ales, în mod explicit, un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de BADUC.

Pot fi returnate produse care:

- nu depasesc termenul de 14 zile calendaristice de la data primirii;
- nu au facut obiectul unei comenzi speciale;
- nu au fost distinct personalizate la cererea consumatorului;
- nu au fost executate dupa specificatiile consumatorului (ex: mixare vopsele,debitare PAL/OSB/tevi etc.);
- nu prezinta urme vizibile de uzura datorita utilizarii;
- produsele se returneaza in ambalajul de desfacere (pachet, rola, cutie, sac, etc);
- sunt insotite de accesoriile apartinand produsului.

In cazul livrarii prin curier, va recomandam sa refuzati primirea coletelor al caror ambalaj este deformat/ deteriorat, in vederea diminuarii timpului de inlocuire a produsului.

Pentru produsele cumparate care indeplinesc conditiile de retur, in functie de optiunea dvs., puteti alege un alt produs sau rambursarea sumei platite pentru respectivul produs. In cazul inlocuirii produsului cu un altul de o valoare mai mare, veti plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Exceptari de la dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere:

- produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;
- produsele care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
- produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;
- produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
- produse care prezinta urme vizibile de uzura datorita utilizarii.

Dreptul de retur nu se aplica in cazul persoanelor juridice.

Politica de retur produse mentionata mai sus nu se aplica in cazul produselor achizitionate de cumparator direct in zonele comerciale ale BADUC.

Pentru alte informatii legate de returul produselor aveti posibilitatea transmiterii unei solicitari prin intermediul formularului de contact, pe adresa de e-mail corespunzatoare zonei din care au fost livrate produsele, afisate pe site-ul http://www.baduc.ro.